Így is lehet, lehet így is!

Módszertani szerszámos láda szociális - gyermekvédelmi szakembereknek

Felhívás "keringőre"
avagy vendégposzt lehetőség

Így is lehet, lehet így is! 9.

 Kedves kollégák, teamek, munkahelyi közösségek, csoportok! 

(Szociális- és gyermekvédelem, oktatás, egészségügy, civil, egyházi és egyéb, humán szféra)

 • Volt már úgy, hogy munkátok során visszajelzésre, elismerésre vágytatok, de úgy éreztétek még nem kaptátok meg?
 • Van olyan szakmai teljesítményetek, amire büszkék vagytok, de véleményetek szerint még nem kapott elég nyilvánosságot megfelelő megerősítést, netán elismerést?
 • Intézményeteknek, szervezeteteknek van olyan projektje vagy mindennapi tevékenysége, amire büszkék vagytok?
 • Intézményeteknek, szervezeteteknek van olyan tevékenysége, „alprojektje”, ami véleményetek szerint rendhagyó, formabontó és jó gyakorlat lehet?
 • Alkalmaztok olyan módszereket, ami, amik megítélésetek szerint részleteiben vagy teljes egészében rendhagyó és eredeti?
 • Éreztétek már úgy, egy – egy munkátok során hogy „na, ezt nagyon odatettük”, „klasszul megcsináltuk”, „erre igazán büszkék lehetünk”, de egyelőre még csak szűk körben beszéltétek, osztottátok meg?
 • Van olyan szakmai teljesítményetek, melynek eredményeit a szerénység vagy kishitűség miatt még nem tettétek közkincsé? Netán azt gondoljátok róla, hogy „ugyan, kit érdekelne” ?
 • Bemutatnátok a társintézményeknek, szervezeteknek - egyszerűbben fogalmazva a szakmának - bármilyen eredményeteket, sikereteket, de még nem találtatok rá megfelelő fórumot, felületet, csatornát?

 Összességében:

Megosztanátok munkáitok közül azt, azokat, amit, amiket büszkén vállaltok? Ajánlanátok másnak is megvalósításra vagy éppen inspiráló – motivációs céllal?

Mert azt gondoljátok:

Így is lehet, lehet így is!

 Hát akkor írjatok ide! Írjátok meg itt, ebben a blogban!

 Ne pánikolj! Oszd meg! :) 

keyboard-155722_640.jpg

 Lehetőséget kínálok vendégposzt megjelenésére.

 A magam szerény eszközeivel szeretnék a fentiekhez, mindehhez hozzájárulni. Ez a blog, ugyan még fiatal, mondhatni korai stádiumában van. Eddig mindössze 8 bejegyzésnél tartok! Rendszeresen megosztom őket a Szociális Szakemberek Facebook Csoportjában, (3351 tag) a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatok Facebook Csoportjában (1657 tag) és néha a Szociális Szakemberek Levelezőlistáján. (Kb. 2000 tag).

Megfelelő fórumok ezek nektek?

 Miként képzelem? Csupán három lépésben!

 1. Átbeszélitek, átgondoljátok mit is, és hogyan írtok meg.
 2. Megnézitek az eddigi blog bejegyzéseket, hogy a terjedelemről,(rövid) formáról (figyelemfelkeltő) valamilyen képet alkossatok.
 3. Klaviatúrát ragadtok és megírjátok. :) 

 

+1. Kérés:

Kérlek benneteket valamilyen hivatkozás, dokumentum, legyen az írásotokban. Például honlap. Ha nincs, semmi gond, akkor egy facebook csoport (amit például a táborozóknak vagy a szülői csoportnak, vagy közösségi háznak vagy az ilyen – olyan egyéb csoportnak, közösségnek, netán szervezetnek, stb… stb… hoztatok létre. Ha nincs, semmi gond. Akkor egy kisfilm, bármilyen amatőr is, mert mondjuk ti, netán az ügyfeleitek készítették. Ha nincs, semmi gond. Egy ppt, slide show, egyéb prezentáció biztos akad.  Ha ezek sem állnak rendelkezésetekre, akkor a kreativitásotokra bízom, hogy ne „csak” egy betűhalmaz legyen. :) 

Ide is érvényes, amit eddig minden posztom végére beillesztettem, de itt most kiemelem a formai lényegét:

Ha tudsz, ismersz olyan kezdeményezést, futó programot, projektet, cselekvést, amit szívesen megosztanál, akkor kérlek, oszd meg itt a blogban is. Csupán egy e-mail a lenti címre vagy kommentelj egy adott témához és ott oszd meg. Szimpla leírások nem túl szerencsések! Link, honlap, videó, valamilyen dokumentum fontos volna. Tehát olyan, ami elektronikusan, „látványosan” és vállalhatóan, had ne mondjam hitelesen megosztható.

Minden konstruktív ötletet, javaslatot, segítséget, örömmel fogadok!

 E-mail, ahová írhattok, anyagokat küldhettek:

igyislehetlehetigyis@gmail.com

 

Üdvözlettel:

Vajda Zsolt

Szociális munkás

http://www.co-treme.hu/

thought-2123970_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyislehet-lehetigyis.blog.hu/api/trackback/id/tr6712626675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Így is lehet, lehet így is!

Jó gyakorlatok terjesztése a szociális - gyermekvédelmi, oktatási, egészségügyi, civil és minden segítő, támogató munkát végző szervezet, szakember részére.